Coraz częściej wykorzystywanym rozwiązaniem w restauracjach jest otwarcie kuchni. Na czym to dokładnie polega? Otóż kuchnia nie jest już oddzielona od pozostałej części restauracji ścianą, lecz jest otwarta. Klienci widzą dokładnie to co się dzieje na zapleczu restauracji. Nie zastanawiają się nad tym jak powstają kolejne potrawy, jakie wykorzystywane są składniki oraz czy do ich potrawy kucharz nie dodał czegoś ciekawego. Kuchnia jest doskonale widoczna, a kurzach obawiał by się zrobić coś niekulturalnego. Otwarta kuchnia wymaga od sprzedawców tego by byli odpowiednio ubrani, podobnie zresztą jak każdy kucharz, kelnerki oraz pozostali pracownicy. Coraz większe grono klientów decyduje się na to, by jadać pyszne potrawy tylko i wyłącznie w takich miejscach, gdyż widzą jak to powstaje. Z drugiej strony restauracje starają się spełniać inne zasady prowadzenia restauracji, a tych wskazać można całe mnóstwo – otwarta kuchnia to pokaz nowoczesności w restauracjach i każda firma prowadząca własną knajpę powinna się tego cały czas trzymać.

http://www.diapazon.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here