Doświadczone kucharki twierdzą, że gotowanie z wykorzystaniem książek kucharskich nie jest najlepszym rozwiązaniem. Twierdzą one, że smak zyskać można wyłącznie na podstawie własnego doświadczenia. Nie możliwym jest ugotowanie smacznej potrawy natychmiast przy pierwszym jej przygotowaniu. Wydaje mi się jednak, że takie twierdzenia niewiele mają wspólnego z rzeczywistością. Tak naprawdę uzależnione jest od zdolności danej kucharki. Jeśli dana kucharka ma rzeczywiście talent, potrafi gotować smacznie, tak by wszystkim spożywającym smakowało, to zapewne będzie potrafiła dobrać składniki w ten sposób, by wszystko do siebie pasowało. Solidna kucharka, która ma za sobą liczne doświadczenia, potrafi ocenić jaki składnik będzie pasował do drugiego, a dodanie którego jest zupełnie nie na miejscu. Gotowanie z książki jak najbardziej ma prawo bytu. Dla początkującej kucharki może sprawić trudność szybkie przygotowanie smacznej potrawy, ale dla doświadczonej kobiety jest to o wiele trudniejsze.

http://www.marszniemilczenia.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here