Każdy chyba doskonale zna smak wspaniałej zupy mięsnej. Oczywiście mowa jest tu o gulasz, który w większej części jest podawany w wywarze typowo mięsnym z kawałkami pokrojonego mięsa, kiełbasy, grzybów. Zupa mięsna to doskonały pomysł na zimne popołudnia. Taki rozgrzewający obiad na pewno przypadnie do gusty wszystkim domownikom. Podaje się ja z pieczywem, najlepiej chlebem razowym lub ziemniakami, jeśli ktoś tak lubi. Niektórzy do takiego gulaszu mięsnego dodają także kaszę gryczaną, aby zgęstnieć jej konsystencję. Taka zupka doskonale nadaje się po długim zimowym spacerze. Zupą mięsną jest także zupa grochowa, ponieważ gotowana jest na wywarze typowo mięsnym, podawana z ziemniakami lub chlebem. Zupa grochowa najczęściej okraszona jest wędzonym boczkiem, co nadaje jej wspaniałego smaku i aromatu. Taka grochówka w połączeniu z kiełbasą, boczkiem wędzonym, mięsem, jest naprawdę doskonała na chłodne dni czy wieczory. Najlepiej podawać ją w formie rozgotowanego grochu, z ziemniakami i marchewką.

http://www.piotrnatanek.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here