Wino do potraw

Wino jak wiemy dodaje potrawom bardzo smaku. Bardzo często wino podaje się do bigosu. Na co dzień nie kupujemy wina i nie dodajemy go do potraw ale warto skorzystać go do niektórych potraw. Obecnie bardzo dużo potraw zaczyna się gotować na parze. Oczywiście żywność gotowana na parze zawiera bardzo dużo witamin, wartości odżywczych. Metoda gotowania na parze najczęściej sprawdza się podczas gotowania niektórych warzyw. Bardzo dobre są gotowane na parze ziemniaki brokuły, marchew. Oczywiście bez użycia wody gotujemy także kasze, ryże oraz tradycyjne kluski na parze. Jeśli zamierzamy gotowanie na parze wtedy należy zaopatrzyć się w naczynie czyli parowar. Bez względu na to w czym gotujemy musimy wiedzieć aby produkty nie stykały się z wodą. Dlatego tez nalewamy wody tylko kilka centymetrów na dnie. Natomiast jeśli chcemy nadać potrawie smaku wtedy posypujemy ja różnymi przyprawami. Nigdy nie solimy gotowanych produktów na parze. Można dodać odrobinę soli dopiero na talerzu. Do wody można dolać odrobinę wina.

http://www.mitomamka.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here