Każdy ma inny pomysł na wspaniały i pożywny obiad. Niektórzy wybierają dania mięsne takie jak kotlety schabowe po staropolsku, klopsy z mięsa mielonego, pulpety, gołąbki czy zrazy. Jeszcze inni preferują tylko spożywanie zup. Wegetarianie stosują zamiast mięsa potrawy z soi. Niektórzy mają bardzo dobre przepisy kulinarne na gulasz. Jest to przede wszystkim potrawa mięsna, ale wegetarianie potrafią umiejętnie zamienić mięso na warzywa. Gulasz to potrawa, która pochodzi z Węgier. W skład takiego gulaszu wchodzi mięso wołowe, cebula, papryka, pomidory, koperek. W Polsce oczywiście robimy gulasz, z czego tylko popadnie, to, co mamy w lodówce. Siekamy czasami odrobinę kapusty, fasoli i na co tylko przyjdzie ochota. Gulasz bardziej utożsamiany jest z leczo. Czasami gulasz robimy tylko i wyłącznie z mięsa duszonego w sosie. Podajemy do z ziemniakami lub kaszą gryczaną, a dodatkiem w tym zestawię najczęściej są buraczki, lub ogórek kiszony. Gulasz oczywiście można podawać w płynnej formie, czyli zupę gulaszowi.

http://www.bio-amore.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here